Εδώ στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε συχνά την έκφραση “όλα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν”. Έκφραση η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρίσει τους Los Angeles Rams και τους New York Giants οι οποίοι κοντράρονται απόψε στην έδρα των δεύτερων για την 6η αγωνιστική της φετινής σεζόν. Οι Rams έχουν αλλάξει σχεδόν την μισή τους επίθεση την τελευταία πενταετία, όμως είναι καθόδων για την 4η πρόκριση τους στην post season. Οι Giants από την άλλη έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα, από προπονητές, παίκτες έως και GM και βρίσκονται για άλλη μια χρονιά με αρνητικό ρεκόρ και στον δρόμο για άλλη μια αποτυχημένη σεζόν. Στην αποψινή αναμέτρηση λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό σίγουρα δεν είναι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη κερδίσει στην έδρα τους για φέτος.
Οι Giants θα παραταχθούν μεν στον αγωνιστικό χώρο του Met Life αλλά μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή θα τους έχουν ζώσει τα φίδια. Βλέπετε πέραν των σημαντικότατων απουσιών των Saquon Barkley και Kenny Golladay, το επιτελείο των GMen περιμένει πως και πως να δει αν ο QB Daniel Jones θα καταφέρει να βγει εκτός concussion protocol και να αγωνιστεί απόψε ενάντια στα Κριάρια. Από εκεί και πέρα ερωτηματικό συνοδεύει την συμμετοχή του rookie WR Kedarius Toney, ο οποίος δείχνει να παίρνει τα πάνω του τον τελευταίο καιρό. Όπως καταλαβαίνετε ακόμη και αν αγωνιστεί ο Jones, η αποστολή του χωρίς τα βασικά όπλα του θα είναι σαν αποστολή αυτοκτονίας. Οι Rams ναι μεν διαθέτουν μια μέτρια μπορούμε να πούμε άμυνα ενάντιων του αντίπαλου passing game (271 γιάρδες μέσο όρο), αλλά αν οι καλύτεροι receivers σου απουσιάζουν τότε απέναντι και στην secondary των Rams, δεν μπορεί κανείς να έχει και τόσες πολλές ελπίδες. Για σχεδόν καλή τους τύχη, οι αποψινοί γηπεδούχοι δεν έχουν απουσίες στον αμυντικό τομέα. Και λέω “σχεδόν” διότι χωρίς απουσίες θα αγωνιστεί και η επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Sean McVay θα έχει την τύχη να δει άπαντες σε άμυνα και επίθεση να δηλώνουν παρών.
Η συνταγή γνωστή. Ο McVay θα βασιστεί πολύ στο καυτό χέρι του Stafford για να οδηγήσει την ομάδα επιθετικά και στην άμυνα θα αφήσουμε τους Aaron Donald και Jalen Ramsey (ο οποίος κάνει εκπληκτική σεζόν) να κάνουν τα πάντα. Ο Stafford έχει ξεκινήσει καυτός στην επίθεση των Rams και όχι τίποτα άλλο, αλλά μετά και τα παράπονα του Robert Woods για την έλλειψη στόχων προς το μέρος του, είπε να διευκολύνει την υπόθεση και για αυτόν. Την περασμένη αγωνιστική κόντρα στους Seahawks ο Woods είδε 15 targets να έρχονται προς το μέρος του και πλέον όλοι δηλώνουν χαρούμενοι. Απέναντι σε μια μέτρια secondary και έλλειψη σημαντικής βοήθειας από το backfield, δεν θα μας προκαλέσει καμία απολύτως εντύπωση να βασιστούν οι Rams στην επιθετική φιλοσοφία που τους έχει φέρει στο 4 - 1. Στο passing game με λίγα λόγια.
Δεν νομίζω πως χωράνε περαιτέρω αναλύσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσο και αν δεν μου αρέσει να υποτιμάω κανέναν (εκτός από τους Jets εννοείται), είμαι σίγουρος πως η ομάδα του McVay θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα στο Μεγάλο Μήλο. Πρόβλεψη σκορ: Rams 31 - 14.