Η πάλαι ποτέ παγκόσμια πρωτεύουσα της βιομηχανίας αυτοκινήτων είναι το σπίτι των Lions από το 1934. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1930 στο Portsmouth, αλλά μετακόμισε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Detroit όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Είναι μία από τις τέσσερις συνολικά ομάδες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε Super Bowl και η μοναδική για την περιφέρεια της NFC. Τα χρώματα της ομάδας είναι το Honolulu blue και το ασημένιο.

Σχεδόν αναμενόμενα, μιας και μιλάμε για το Detroit, την πόλη που ο Henry Ford ίδρυσε την αυτοκρατορία της Ford Motor Company, το γήπεδο των Lions λέγεται Ford Field. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας έχουν έρθει στην pre-Super Bowl εποχή όταν κατέκτησαν 4 τίτλους με τον τελευταίο να έρχεται το 1957. Αυτό τους κάνει την ομάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο σερί «ξηρασίας» πίσω μόνο από τους Arizona Cardinals. Θα έλεγε κανείς πως η παρακμή της πόλης του Detroit τα τελευταία 50 χρόνια έχει περάσει και στο DNA της ομάδας.

Από το ρόστερ τους έχουν περάσει τεράστιοι παίχτες όπως ο RB Barry Sanders και οι 15269 rushing γιάρδες του, ο οποίος μάλιστα σταμάτησε την καρίερα του στο ζενίθ της αφήνοντας με την απορία τους οπαδούς των Lions. Στην πιο σύγχρονη ιστορία της ομάδας βρίσκουμε παίχτες όπως ο WR Calvin Johnson που ήταν ευρύτερα γνωστός ως Megatron και έδωσε άλλη διάσταση στο τι μπορεί να κάνει ένας receiver με σωματότυπο μπασκετμπολίστα. Ο Megatron επίσης σταμάτησε την καρίερα του σχετικά νωρίς μετά από μόλις 9 χρόνια, όλα με τους Lions.

Η κόντρα με τους Green Bay Packers και τους Chicago Bears κρατάει από το μακρινό 1933. Η αλήθεια είναι πως συγκριτικά με τα επιτεύγματα των δύο άλλων ομάδων οι Lions μοιάζουν λίγο σαν ο φτωχός συγγενής της τριάδας και έχουν να κερδίσουν το division από το 1993. Παράλληλα έχουν αρνητικά ρεκόρ και με τους τρεις αντιπάλους του division με 69-100-7 από τους Packers, 72-97-5 από τους Bears και 39-71-2 από τους Vikings.