Η μοναδική non-profit ομάδα στον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ τυχαίνει να είναι και μια από τις πιο ιστορικές, αλλά και επιτυχημένες. Με έτος ίδρυσης το μακρινό 1919 και έδρα την μόλις 100 χιλιάδων κατοίκων πόλη του Green Bay στο Wisconsin η ομάδα έχει κατακτήσει 4 φορές το Super Bowl. Το γεγονός και μόνο πως το τρόπαιο του πρωταθλητή έχει πάρει το όνομά του από τον προπονητή των Packers την δεκαετία του 1960 Vince Lombardi λέει αρκετά για την θέση της ομάδας στο πάνθεον του NFL. Οι Packers ήταν οι νικητές των δύο πρώτων Super Bowl στην ιστορία, το 1966 και το 1967.

Πέρα όμως από τα ένδοξα χρόνια υπό τον Lombardi οι Packers έχουν να επιδείξουν και πρόσφατες επιτυχίες. Έχουν υπάρξει ιδιαίτερα τυχεροί στην θέση του Quarterback αφού τα τελευταία 25 χρόνια έχουν παίξει μόλις 9 αγώνες χωρίς είτε τον Brett Favre είτε τον Aaron Rodgers. Αυτή η εξωπραγματική σταθερότητα στην πιο σημαντική θέση του αθλήματος έχει οδηγήσει και σε μια ομάδα που συνεχώς διεκδικεί division titles, αλλά και το ίδιο το Lombardi Trophy. Υπό την καθοδήγηση του Favre η ομάδα έφτασε στην 3η της κατάκτηση της κορυφής το 1996, ενώ ο Rodgers την οδήγησε στην γη της επαγγελίας το 2010.

Ακόμα και η έδρα των Packers είναι σχεδόν μυθική. Το παγωμένο Lambeau Field είναι μια ιστορικά δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους τόσο λόγω της φασαρίας που προκαλούν οι Cheeseheads, όσο και λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εκεί τους χειμερινούς μήνες. Υπήρξε μάλιστα η έδρα που παίχτηκε το ιστορικό «Ice Bowl» ανάμεσα σε Cowboys και Packers το 1967 με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους -22 βαθμούς Κελσίου!

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί πως η λίστα αναμονής για τα εισητήρια διαρκείας των Packers έχει γύρω στα 100 χιλιάδες άτομα και σύμφωνα με το site της ομάδας ο χρόνος αναμονής αγγίζει τα 30 χρόνια!

Τέλος θα πρέπει να γίνει νύξη για τη μακρά αντιπαλότητα με τους Chicago Bears που μετρά 195 αγώνες και για πρώτη φορά μετά το 1932 γύρισε φέτος υπέρ των Packers με 95-94-6.