Η πλούσια ιστορία των Rams ξεκινά το 1937 στην πολιτεία του Ohio με το όνομα Cleveland Rams. Παρέμειναν στο Cleveland για οκτώ χρόνια κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (1945) πριν μετακομίσουν στο Los Angeles την επόμενη χρονιά. Το 1946 υπογράφουν τους πρώτους Αφρο-Αμερικανούς  παίκτες στο μοντέρνο NFL (HB Kenny Washington, TE Woody Strode) ενώ το 1947, διακοσμώντας το κράνος τους με τα θρυλικά ‘Ram Horns’, γίνεται η πρώτη ομάδα που λανσάρει το logo της σε αυτό το κομμάτι εξοπλισμού. Η δεκαετία του ’40 τελειώνει με ένα χαμένο πρωτάθλημα από τους Eagles το 1949 (0-14).

Οι Rams μπαίνουν στα 50s με φόρα και για 6 χρόνια συγκαταλέγονται στην ελίτ του πρωταθλήματος, έχοντας μια ομάδα γεμάτη με αστέρες της εποχής όπως ο QB Norm Van Brocklin και οι WRs Tom Fears και Elroy ‘Crazy Legs’ Hirsch. Μέχρι το 1955, έχουν τέσσερις συμμετοχές στα playoffs, τρεις σε τελικούς και έναν τίτλο το 1951, κερδίζοντας τους θρυλικούς Cleveland Browns 24-17. Ο χαμένος τελικός του 1955 με αντίπαλο ξανά τους Browns (14-38) ήταν η τελευταία έκλαμψη των Rams καθώς για την επόμενη δεκαετία βρίσκονταν μόνιμα στις τελευταίες θέσεις της λίγκας.

Ο ερχομός του HC George Allen και οι προσεκτικές επιλογές νεαρών παικτών, φέρνουν δύο συμμετοχές στα playoffs (‘67-‘69), ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στο ανακαινισμένο L.A. Colliseum, μα πάνω απ’ όλα συστήνουν στον κόσμο τη ‘Fearsome Foursome’, την περίφημη αμυντική τετράδα των Rams με τους DT Rosy Grier, DT Merlin Olsen, DE Lamar Lundy και DE Deacon Jones. Το 1969 χάνουν στον ημιτελικό από τους Minnesota Vikings με 23-20 αλλά έχουν τον ομόφωνο MVP, στο πρόσωπο του QB Roman Gabriel και επτά παίκτες στο Pro Bowl της χρονιάς.

Από το 1973 με την πρόσληψη του HC Chuck Knox μέχρι και το 1989 οι «Κριοί» αποτελούν μια σταθερά καλή ομάδα, που θα χάσει την post season μόλις 3 σεζόν, φτάνοντας όμως μόνο μία φορά στο Superbowl το 1979, όπου γνώρισαν την ήττα από τη δυναστεία εκείνης της περιόδου, τους Pittsburgh Steelers με 19-31. Το 1975 έκαναν ρεκόρ στην άμυνα, δεχόμενοι τους λιγότερους πόντους στη ιστορία σε σεζόν 14 αγώνων (135), κέρδισαν 7 συνεχόμενες φορές το division τους (’73-’79), είχαν παίκτες όπως ο Hall Of Famer RB Eric Dickerson, οι QBs Vince Ferragamo και Jim Everett (1ος passer στην ιστορία τους) , ο WR Henry Ellard και προπονητές όπως ο John Robinson (πολυνίκης στην ιστορία τους με ρεκόρ 75-68-0), δε γεύτηκαν όμως ποτέ τη χαρά ενός πρωταθλήματος. Η παρακμή των αρχών της δεκαετίας του 90, με τους Rams μόνιμα ουραγούς στο division τους, έφερε τη μετεγκατάσταση της ομάδας στο St. Louis το 1995.

Τα πρώτα χρόνια στο St. Louis είναι το ίδιο δύσκολα με τα τελευταία του L.A. και η πρόσληψη του HC Dick Vermeil, δε έδειχνε ικανή να αλλάξει τη μοίρα των ‘Sorry Ass Rams’. Μέχρι που μία ευθυγράμμιση πλανητών μοναδική στην ιστορία, φέρνει τον RB Marshall Faulk, τους WRs Torry Holt και Isaac Bruce, τον OC Mike Martz και τον άγνωστο, πρώην υπάλληλο supermarket, QB Kurt Warner στο συνθετικό χλοοτάπητα του Astrodome του St. Louis… Και εγένετο The Greatest Show On Turf. Η τριετία 1999-2001 είναι η τριετία των ρεκόρ με την επίθεση των Rams να σκοράρει 1569 πόντους, συντρίβοντας κάθε ιστορικό ρεκόρ. Έφτασαν δύο φορές στο Superbowl κερδίζοντας τον τίτλο το ’99 με 23-17 απέναντι στους Titans και χάνοντας το 2001 με 17-20 από τους New England Patriots στην αρχή της δικής τους δυναστείας. Μετά από ένα μικρό διάλλειμα το 2002 και με νέο quarterback τον Matt Bulger, οι Rams επανήλθαν στα playoffs για μία διετία, αλλά δε μπόρεσαν να περάσουν το divisional round.

Από το 2005 μέχρι το 2015 οι Rams δεν κατάφεραν να φτάσουν ξανά στα playoffs όντας, στην πλειοψηφία αυτών των χρόνων, μια από τις χειρότερες ομάδες του NFL, με την επιστροφή τους στο Los Angeles το 2016 να μην αλλάζει άμεσα την κατάσταση.