Με έτος ίδρυσης το 1960 οι Minnesota Vikings είναι το νεότερο μέλος της NFC North. Με ένα από τα καλύτερα logos ομάδων (και όχι μόνο στο NFL) αλλά και το μοναδικό Gjallahorn να δονεί την ατμόσφαιρα στους εντός έδρας αγώνες τους έχουν αναμφισβήτητα πιάσει τον παλμό της Minnesota και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εκεί τους χειμερινούς μήνες.

Παρά το «νεαρό» της ηλικίας τους οι Vikings έχουν βρεθεί τέσσερις φορές σε Super Bowl, χωρίς όμως να το έχουν κατακτήσει ποτέ. Η πρώτη φορά ήταν το 1970 απέναντι στους Kansas City Chiefs, ακολούθησε το 1974 απέναντι στους Miami Dolphins, το 1975 απέναντι στους Dallas Cowboys και τέλος το 1977 απέναντι στους Oakland Raiders. Τέσσερις παρουσίες σε Super Bowl μέσα σε μόλις οκτώ χρόνια είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτες, όμως το γεγονός πως και στα τέσσερα παιχνίδια αθροιστικά οι Vikes πέτυχαν μόλις 34 πόντους λέει πολλά. Από το 1977 και μετά τα όνειρα για το Lombardi Trophy σταματάνε στο NFC Championship game.

Η έδρα των Vikings είναι το χωρητικότητας 66665 θέσεων US Bank Stadium, ένα από τα νεότερα γήπεδα της λίγκας με την ομάδα να κάνει το ντεμπούτο της εκεί στις 18 Σεπτέμβρη 2016 με νίκη επί των Green Bay Packers. Το φετινό Super Bowl θα διεξαχθεί εκεί στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Τα rivalries της NFC North είναι γνωστά για το πάθος τους, αυτό όμως που ξεχωρίζει για τους Vikings είναι κόντρα στους Green Bay Packers. Άλλωστε η Minneapolis απέχει από το Green Bay «μόλις» 415 χιλιόμετρα, απόσταση αστεία για τα μέτρα της χώρας. Οι Packers διατηρούν το προβάδισμα με 60-52-2 νίκες έναντι των αντιπάλων τους.

Στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας ο πιο γνωστός εκπρόσωπός της δεν είναι άλλος από τον RB Adrian Peterson. Ο 32χρόνος μελλοντικός Hall of Famer επελέγει στο Draft του 2007 από τους Vikings στον πρώτο γύρο και από τότε μέχρι και το 2016 αποτελούσε το σημείο εστίασης της επίθεσής τους. Η σημερινή ομάδα φημίζεται για την ισσοροπία της ανάμεσα σε μια ταλαντούχα άμυνα και μια επίθεση που έμαθε να ζει χωρίς τον AP και μάλιστα να διαπρέπει χωρίς αυτόν.