Ίσως η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην πολιτεία της California, καθώς οι Raiders έχουν συνδέσει το όνομα τους άρρηκτα τόσο με το Oakland, όσο και με το Los Angeles, στο οποίο αγωνίστηκαν την περίοδο 1982 - 1994. Ιδρύθηκαν το 1960 ως μέρος του AFL και τα πρώτα χρόνια της ιστορίας τους, ήταν απογοητευτικά. Όλα αυτά άλλαξαν το 1967 όταν την τεχνική ηγεσία και εν συνεχεία την ιδιοκτησία, ανέλαβε ο ιδιόρρυθμος Al Davis, ο οποίος οδήγησε τους “Πειρατές”, στο Super Bowl II, στο οποίο όμως ηττήθηκαν από τους Green Bay Packers. To 1972 η ομάδα, όπως είπαμε πέρασε στα ιδιοκτησιακά χέρια του Al Davis και υπό την ηγεσία του, οι Raiders στέφθηκαν τρεις φορές πρωταθλητές, στα Super Bowls XI, XV και XVIII. 

 

To 2011 o Al Davis απεβίωσε και το πλειοψηφικό πακέτο πέρασε στα χέρια του γιου του, Mark Davis. To μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας, με ένα από τα μεγαλύτερα fan bases στον κόσμο, αποτέλεσε ανέκαθεν το θέμα του γηπέδου. Οι Raiders ουσιαστικά ποτέ δεν είχαν δικό τους γήπεδο, καθώς μέχρι τώρα έχουν υπάρξει φιλοξενούμενοι του Los Angeles Coliseum και του Oakland Alameda Coliseum, έδρα της ομάδας baseball της περιοχής, Oakland Athletics. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται να λυθεί σε λίγα χρόνια καθώς ο Mark Davis αλλά και το NFL, έχουν ήδη ανακοινώσει πως οι Raiders θα μετακομίσουν στο Las Vegas, σε ένα υπερσύγχρονο στάδιο που κατασκευάζεται εκεί, αφήνοντας μια και καλή την California πίσω τους. Όπως αναμενόταν, η συγκεκριμένη μετακόμιση έχει ήδη συγκεντρώσει πλήθος αντιδράσεων από τους φαν της ομάδας. 

 

Από την ομάδα έχουν περάσει διάφοροι θρύλοι του σπορ, όπως ο Al Davis όπως είπαμε, αλλά και ο John Madden ο οποίος αποτέλεσε τον 6ο κατά σειρά head coach της ομάδας και το όνομα του οποίου το συναντάμε στο διάσημο video game του NFL, Madden. O Madden έμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μέχρι το 1978, περίοδο κατά την οποία κατέκτησε το Super Bowl XI. Η δεκαετία του 70 έχει μείνει στην ιστορία του NFL, κυρίως λόγω των τρομερών αναμετρήσεων των Raiders, ενάντια στους Steelers, των δύο κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων της AFC. H κόντρα τους ξεκίνησε το 1972, όταν οι Raiders έχασαν την πρόκριση τους στο Super Bowl, λόγω του γνωστού “Immaculate Reception”, στον τελικό της AFC ενάντια στους Steelers (ήττα με 13 - 7). Από εκείνη την σεζόν και έπειτα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε πέντε συνεχόμενους τελικούς της AFC. 

 

Μεγάλες προσωπικότητες στην ιστορία των Raiders, έχουν υπάρξει οι, S Jack Tatum, S George Atkinson, CB Skip Thomas, RB Marcus Allen, WR Tim Brown, WR Jerry Rice, S Charles Woodson, αλλά και οι προπονητές, Mike Shanahan, Art Shell και Jon Gruden. To 2001 οι Raiders έφτασαν στον τελικό της AFC, εκεί όπου αδικήθηκαν από το γνωστό “Tuck Rule”, ενάντια στους Patriots, όταν o Woodson έκλεψε την μπάλα από τον QB Tom Brady, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, έδωσε το σφύριγμα κατά των Raiders, τονίζοντας πως η μπάλα είχε ήδη αποχωρήσει από το χέρι του αντίπαλου QB. Οι Patriots στην συνέχεια πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, ενώ οι Raiders έκαναν 15 ολόκληρα χρόνια να ξαναμπούν στα play offs.